برگزاری اولین همایش ملی
اولین همایش ملی یک روزه نقش رئولوژی در فناوریهای مرتبط از سوی انجمن رئولوژی ایران در روز سه شنبه چهارم خرداد در دانشکده مهندسی پلیمر و رنگ دانشگاه صنعتی امیرکبیر برگزار شد.
پس از تشکیل انجمن رئولوژی ایران در سال ۱۳۹۴، هیئت مدیره انجمن طی نشستی به اتفاق آرا تصمیم به برگزاری همایش یک روزه گرفت. این تصمیم با هدف معرفی انجمن به جامعه علمی و صنعتی کشور و اعلام موجودیت آن و نیز نشاندادن گستردگی کاربردهای آن در فناوریهای مختلف با تاکید بر جنبه های علمی و عملی رئولوژی اتخاذ شد. از این رو، با تلاش فراوان سعی شد تا از سخنرانانی دعوت به عمل آید که بتوانند ضمن تشریح کاربرد علم رئولوژی در آن زمینه خاص، به جنبه های عملی آن نیز بپردازند. عنوان سمینار نیز با توجه به کاربردهای فراوان آن در بسیاری از صنایع همچون پلیمر، نفت و پتروشیمی، غذایی، دارویی، رنگ و سایر صنایع، پس از بحث و بررسی اعضای هیئت مدیره انجمن “نقش رئولوژی در فناوریهای مرتبط” انتخاب شد. اطلاع رسانی و حمایت مراکز مختلف، سرانجام به برگزاری موفق این همایش انجامید.
برگزاری همایش
همایش در روز ۴ خردادماه در آمفیتاتر دانشکده مهندسی پلیمر و رنگ دانشگاه صنعتی امیرکبیر برگزار شد. ابتدا مجری مراسم، خانم مهندس فرهنگزاده (بازرس انجمن) ضمن خوشامدگویی، برنامه های همایش را به اطلاع شرکتکنندگان رساند. سپس، آقای دکتر محمدی رئیس دانشکده در جایگاه قرار گرفته و به بیان تاریخچه ای از تدریس رئولوژی پرداخت. وی در سخنان خود به پیشینه تدریس شیمیفیزیک و سپس رئولوژی اشاره کرد. پس از آن، خانم دکتر گوهرپی ضمن عرض خوشامد به حضار به بیان تاریخچه تاسیس انجمنهای رئولوژی در سطح جهان و چگونگی تشکیل انجمن رئولوژی ایران پرداخت و این علم را نقطه مشترک بسیاری از فناوریها دانست.
اولین سخنران، آقای دکتر نازکدست، استاد دانشکده مهندسی پلیمر و رنگ دانشگاه امیرکبیر و عضو هیئت مدیره انجمن رئولوژی ایران بود. وی به تشریح نقش رئولوژی در فراورش پلیمرها پرداخت و در باره آینده و اهمیت علم رئولوژی در توسعه آن مطالب جالبی ارائه کرد.
دومین سخنران این همایش آقای دکتر ابراهیم زاده موسوی از دانشگاه تهران، در باره نقش رئولوژی در صنایع غذایی مطالبی به شرکتکنندگان ارائه کرد. وی ضمن بیان مثالهای عملی از کاربردهای رئولوژی در فراوری مواد غذایی بر اهمیت آن تاکید کرد. پس از آن، آقای دکتر اعلایی از پژوهشگاه صنعت نفت در باره نقش رئولوژی در صنعت نفت و حفاری سخنانی ایراد کرد. وی به اهمیت این علم و کاربردهای آن، به ویژه در گلهای حفاری اشاره کرد و به بیان مثالهای کاربردی در این باره پرداخت. پس از این ۳ سخنرانی و استراحت و پذیرایی بخش بعدی سخنرانیها آغاز شد.
اولین سخنران بخش بعدی، آقای دکتر کفاشی از دانشگاه تهران، عضو هیئت مدیره انجمن رئولوژی با عنوان سخنرانی نقش رئولوژی در صنایع دارویی بود. وی اهمیت و کاربرد رئولوژی را در این صنایع، به ویژه در سامانههای دارورسانی برای حضار تشریح کرد. نقش رئولوژی در امولسیون ها، عنوان سخنرانی بعدی بود که توسط آقای دکتر فودازی از دانشگاه ایالتی نیومکزیکوی آمریکا ارائه شد. وی با بیان مطالبی در باره امولسیون ها و کاربرد آنها در صنایع، به ویژه صنعت نفت، مطالبی مبتنی بر کارهای پژوهشی خود طی همکاری با طرحهای مختلف در این باره بیان کرد. آخرین سخنرانی به نقش رئولوژی در صنایع رنگ اختصاص داشت که توسط آقای دکتر رستگار از موسسه پژوهشی علوم و فناوری رنگ انجام شد و مطالبی در باره کاربردها و اهمیت علم رئولوژی در صنعت رنگ ارائه شد.
پس از پایانیافتن سخنرانی ها، مراسم اهدای لوح تقدیر سخنرانان با حضورآقای دکتر قاسمی از پژوهشگاه پلیمر و پتروشیمی ایران و دبیر انجمن رئولوژی ایران و برخی از اعضای هیئت مدیره و آقای دکتر افشار استاد دانشکده پلیمر اهدا شد. همچنین، به نفرات اول تا سوم شرکتکننده در مسابقه طراحی آرم انجمن به ترتیب از دانشگاه (رتبه اول)، از دانشگاه (رتبه دوم) و از دانشگاه (رتبه سوم) جایزه اهدا شد.
بخش بعدی همایش در ساعت ۱۴ آغاز شد. در این بخش، کارگاه رئومتری توسط خانم دکتر گوهرپی، رئیس انجمن ارائه شد که بسیار مورد توجه حضار قرار گرفت. همایش در ساعت ۱۶ با اعطای گواهی به شرکت کنندگان پایان یافت.